Fyra pass på tre dagar

Fyra pass på tre dagar samtidigt som man ska köra 40 mil och jobba. Det är i mesta laget.

Jag försökte i alla fall att få till detta pass eftersom jag ska jobba länge i morgon och sedan var hemma i två dagar när min bättre hälft (Fru) jobbar natt.

I dag stod det bröst och mage på schemat. Det var ganska länge sedan jag tränade bröst så därför blev det två favvo övningar. Dessa är snedbänk med hantlar och cablecross. Snedbänken gick sådär, medan cablecrossen gick strålande. Skön pumpkänsla.

Sedan kom den muskelgruppen som alla älskar att träna mycket (ironi). Nämligen magen. Trots lite tung i skallen så lyckades jag köra sju set och fick faktiskt ganska bra kontakt. Det var en skön avslutning på dagens övningar.

Nu är det vila som gäller några dagar och sedan är det bara på det igen.

Pain doesn´t hurt

Mats


Helt slut i benen!

Igår kväll var det dags för löpning med grannen Martin. Kändes lite oroväckande eftersom han har haft mycket spring i benen sista tiden. Kan inte direkt säga detsamma om mig.

Trots detta så var cirka två tredjedelar av löpningen helt ok. Lite lagom prat om allt och ingenting som vi brukar.

Märkte efter ungefär halva distansen att benen började ge sig och TYVÄRR visade det sig var helt riktigt. Efter ytterligare en stund så tog jag i princip helt SLUT. Martin fortsatte på egen hand, medan jag gjorde ALLT förra att komma hem.

Benen var så trötta och stela att det hjälpte inte ens att gå. Bitvis kändes det som att om jag går så kommer jag hem fortare än om jag springer.

Till slut efter många om och men så lyckades jag att ta mig hem.

Nu tror Ni alla säkert att jag inte kommer att springa mer med den grannen som har SÅ mycket spring i benen. Gud vad fel Ni tänker. Nästa söndag är det dags igen och då ska jag hänga på lite längre än igår.

Yesterday pain hurts.

Mats

Hittade ett hål!!

Ibland har man flyt. Efter fotbollsträning med tjejerna och frun som precis hade vaknat så hittade jag ett hål i tillvaron för ett extra träningspass.

Min frun tycker om att göra julfint och det ska man självklart uppmuntra. Därför ville hon handla lite julblommor samtidigt som båda barnen stack iväg till kompisar.

När alla hade flugit ur huset kände jag att jag borde offra mig och ta ett extra träningspass i tillägg till löpningen som jag ska göra i kväll med Martin.

Uppe på gymmet var det järnet med att få ordentligt tryck i armarna. Alltså skulle biceps och triceps få sig en ordentlig duvning. Framförallt i scottcurlen med EZ stång blev det rejält med pump. Med tanke på att det är deff säsong nu så börjar fler och fler vener att synas.

Sedan var det triceps där jag körde rep med drag över huvudet. Även där träffade jag musklerna och fick rejält med pump.

Nu är det bara att käka lite och vila för att kunna hänga med i löpningen med Martin.
Sedan bär det av ikväll med en snabbvisit till Helsingborg.
Förmodligen återkommer jag i löpningsämnet.

Pain doesn´t hurt

Mats

Dåligt blev bra!

Efter en sådär lördag med barnen, var jag ytterst omotiverad att gå och träna när tillfälle gavs. Efter att min fru övertalade mig med orden "du behöver det!" klev jag upp på cykel för att ta ett rygg-och axelpass.

Ganska snart märkte jag att denna träning skulle bli jättebra.

Fick direkt kontakt med ryggen och körde nio hårda och tunga set. Bland annat favoriten omvänt smalt latsdrag. Grym kontakt, men mycket pump i underarmarna så dragremmar är ett måste för kunna gemonföra övningen.

Efter ryggen gick jag på axlarna och även där kändes det kanon. Framförallt kryssdrag som gör att man skjuter fram brösten vart man går med automatik. Sköönt!! Även lite drag till hakan, så att jag har några muskler att hänga linnet på.

Nu är det bara sju pass kvar till hundra sedan jag började för dagbok via
www.shapelink.com. Bara det är en grym morot.

Nu återstår att se om det blir ett pass eller två imorgon. Ett är cementerat klart och det är löpning med kompisen Martin.

Pain doesn´t hurt

Mats

Det blir inte alltid som man tänkt sig.

Tillbaka från Stockholm.

Min ambition med två träningspass varav minst ett på mitt favvogym PROGym, blev nästan inte. Eftersom jag kom sent till hotellet första kvällen blev det 30 minuter löpband och 30 minuter cykel.

Fascinerande egentligen att man kan läsa Aftonbladets Sportbilaga på 30 minuter och sedan läsa Expressen Sportbilaga på samma tid. Hotellet jag var på var Prince Philip i Skärholmen. För att vara ett hotell hade de riktigt bra utrustning för löpning och cykling. Resten var ingen höjdare.

Andra dagen blev jag tidigt lämnad på hotellet och hade inte riktig kraft och motivation att via kommunala färdmedel ta mig till Söder. Dessutom hade jag redan tre dagar i rad med träning. Därför stod jag över på tisdagen.

Nu är det vila på grund av andra aktiviteter, men jag ska försöka få till att köra minst tre pass till i denna veckan.

Rest for growing
Mats

Vad är IronHouse?

Efter ett antal bloginlägg från min sida kan det kanske vara på plats att förkara lite vad IronHouse är för någon gym!
I den samfällighet som jag bor i finns det ett antal samlingslokaler som används till olika aktiviter. Bland annat pingis, barnkalas etc.
Det finns en sådan lokal som i huvudsak tidigare används främst till att bada bastu. Sedan kom ett par eldsjälar på att det var en ypperlig lokal till att ställa in ett antal maskiner för att bygga lite muskler.
Detta har sedan växt (inte bara musklerna) och blivit ett alldeles okej ställe att tillbringa tid på.
Förutom att det finns maskiner och vikter att köra varierad träning på så är närheten och att man har egen nyckel STORA plus.
Gymmets hemsida finns att beskåda på
www.kabeldata.se/ironhouse

Träning med 7-åriga Emma

Det är ett sant nöje att ha med sig min yngsta dotter Emma på gymmet. Funkar nästan alltid bra. I dag hoppade hon rep, körde tricepspress och lite benspark. Hon känner sig nyttig och tycker det är roligt.
Jag själv tände också till lite mer idag än igår när Emma var med. Hoppades att äldsta dotter Amanda och frun och skulle gå med, men inte idag. De tog en promenad istället.
Eftersom det var fjärde bodybuildingpasset för veckan (nått mål) så överraskade jag kroppen med ett benpass. Gammal hederlig benspark, lårcurl och stående vader.
Kommer att kännas skönt imorgon det kan jag lova.
Imorgon blir det resa till Stockhom och åtminstone ett pass. Helst på Progym, men annat duger också.
I´ll be back. Remember pain doesn´t hurt
Mats

Tillbaka på hemmagymmet

Efter två pass på Sats i Karlstad var jag tillbaka hemma igen.
Trots att det normalt är skönt och bra att träna på lördag eftermiddag så gick det inte att tända till ordentligt.
På dagens agenda stod det bröst och mage.
Började med liggande hantlar och körde fem ganska goa set. Sedan över på cabke flyes och körde fyra set enligt schemat. Dessa funkade någorlunda.
Tyvärr försvann sista gnistan efter detta och magen fick lida. Tre set med bönerep och två set med benlyft med stretch fast  det var i underkant vad mkan ska prestera. Borde kunnat kört lika mycket till. Tyvärr ville inte hjärnan detta.
Bara att vila ikväll och ta tag i benen imorgon. Förhoppningsvis tillsammans med frun och branen. Då brukar det bli roligare.
Pain doesn´t hurt
Mats

Sats Karlstad igen

Har kört ytterligare ett pass på Sats. Skönt med riktiga cyklar. Enkelt att dra iväg 40 minuter utan att det gnisslar eller att man är bedövad där bak.
Idag var det biceps och tricps som skulle få sig en omgång. Är ingen förespråkare av maskiner för dessa muskler så det blev lite som vanligt. hammercurl och liggande drag till pannan. Vanlig tricepspress och hantel över huvudet för triccarna.
Skön känsla och ordentlig pump. Antydningar till ådrar finns i biceps nu så deffen är på G.
Provade en magmaskin. Den var riktigt bra. Körde två hårda set med rejäll känning i hela sexpacken.
Nu är det vila och hemresa som gäller imorgon för att köra ett grymt bröstpass på lördag.

Pain doesn´t hurt

Mats


Sats Karlstad

Känns ovanligt att träna på ett stort luftigt gym med mycket människor omkring sig. Idag har jag gjort en skön träning på Sats i Karlstad. En timmas cykling och därefter blev det rygg och axlar.
Många fräscha maskiner från Technogym. Framförallt gillade jag sittande rodd maskinen.
Sitter nu på Scandic och trycker i mig lite mat. Sedan blir det jobb och TV.
Hörs imorgon. Då blir det biceps och triceps.
Pain doesn´t hurt
Mats

Karlstad nästa

Nu har jag enligt schemat varit träningsledig två dagar.
Åker till Karlstad i morgon. Kul att prova något gym där.
Rapport imorgon

Ny träningsblogg

Här tänker webmaster till IronHouse i Skintebo blogga om min egen träning.
Min ambition är att styrketräna fyra dagar i veckan. Springa en gång.

Ni hittar gymmet i under länkar


Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!