Det osannolika hände!!

Håller på att packa mina kläder. Min fru håller på att hitta en ersättare eftersom vår äldsta tjej är sjuk och inte kan gå till skolan i morgon. Martin ringer på dörren och undrar om det blir träning. Då kommer jag på att det går ju alldeles utmärkt. Frun är ju hemma i kväll.

Har inte kunnat träna något denna vecka eftersom jag varit på resande fot eller så har min fru jobbat. Ibland blir det så. SKönt att jag inte bry mig i alla fall.

Idag blev det alltså en bonusträning för armarna.
Började med vanlig hantelcurl. Hade tänkt att köra omvänd lutande bänk, men den var upptagen. Sedan körde jag scottcurl i kabelmaskin. Ingen direkt sensantion det heller. Däremot körde jag samtidigt underarmar och det är helt otroligt vilken pump man får när man kör dem. Såååå skönt.

Därefter körde jag och Martin tricepspress liggande på bänk med stång. Rolig att för en gång skull varav med en träningskompis.
Avslutade med hantel ovanför huvudet.

Nu bär det återigen av till Stockholm för kurs och mässa. Kanske eller kanske inte blir det någon träning. Kläderna åker i alla fall med.

Pain doesn´t hurt

Mats


3 i 1 - Sammanfattning.

Det är minst sagt mycket nu. Därför har jag inte hunnit skriva de tre senaste passen.
Här kommer en kortfattad resumé:
---------------------
Torsdag - i samband med PU samtal med en av mina säljare drog vi till gymmet. Körde lite uppvärmning, hade PU samtal och avslutade med biceps och triceps. Var sammanlagd på gymmet i nästan fyra timmar. Är nog rekord.
---------------------
Lördag - efter frukost och massor att göra gick jag och Emma (minstingen) upp och körde en timme. Rygg och axlar. Har bestämt att jag ska köra en chins varje ryggpass. Hade inte kört chins på säkert tio år så det ska bli kul att se om man kan öka. Första gången körde jag tre (3).
Märkte också effekten av kreatin när man tar det direkt innan träning. Man blir nästan besinningslös. Känner sig som Hulken och tror att man kan köra hur hårt som helst. Detta ska jag tänka på och försöka att tajma oftare under kreatinperioderna.
------------------------
Söndag (idag) - ingen av de bättre dagarna i livet om man säger så. Masssor av strul och tjat på alla möjliga och omöjliga sätt. Efter att jag hade klarat av all familjebestyr klockan halv nio i kväll var valet ganska givet och enkelt. GYMMET - TRÄNA!!!!!!!
Skönt att favvismuskeln bröst stod på programmet. Omvänd snebänk gick jättebra. Tog i för kung och fosterland. Detta fick sedan pullover lida för. Musklerna var ganska slut då. Avslutade med två set om 15 resp. 25 reps med drag nedifrån i cablemaskin.
Varvade sedan mage och vader. Varva på detta viset kan man med fördel göra på Ironhouse eftersom man ofta är själv eller ett fåtal som tränar där. Stretchande benlyft, klassiska situps och twist plågade jag magen med.
Vader blev vanlig vadpress. Det är det enda som finns där. Varierar med hur jag har fötterna.
---------------------------
Ganska ok resumé av de tre senaste passen. Nu går jag in i en treveckors hårt arbete med mycket resande. All träning är bonus. Första passet hoppas jag att det blir på tisdag lunch. Sedan kanske det blir ett pass i Stockholm på onsdag. Lappar och lagar förmodligen till helgen. Vi får se.
---------------------------
Pain doesn´t hurt
Mats

Mer motivation

Var nere på MM Sports idag och handlade nytt kreatin och multivitamin. Bara att vara där gör att man får massvis av träningsmotivation.

Snabbt hem efter jobbet. Bytte om och tog med mig Emma upp på gymmet. Givetvis hade jag tryckt i mig kreatin innan.

Bröst och mage är dagens träningsöverskrift.

Klassiker snebänk med hantlar blev det idag. Tyvärr har jag tappat lite i tekniken med att få upp hantlarna så jag kunde inte köra så tungt som tidigare. Det duger att köra fler set i bland också.

Sedan körde jag cable crossover. Det är riktigt skön känsla att dels krossa armarna så man kommer tätt inpå bröstmuskeln, men det är också en bra syn för ögonen framför spegeln. Typisk spegelövning.

Magen blev det fem set "bönerep" som jag brukar kalla övningen. Fäst repet i dragmaskinen, ställ dig på knä på golvet och tryck/dra in huvudet mot magen. Detta är en riktig kanonövning tycker jag.

Avslutade med lite höftlyft med benen mot taket.

Är klart darrig för jag tror att jag kunde trycka på extra i dag tack vare kreatinet. Lite svårt att skriva, men är man envis........

Imorgon kör jag benen på lunchen eftersom jag inte orkade köra igår kväll utan var social med frun istället.

Pain doesn´t hurt

Mats

Vinst i matchen och träning

Det blev som förväntat denna söndag.

Först krossade Flyers Duells med åtta mot ett. Sedan åkte jag direkt till gymmet. Vill Ni veta mer om matchen surfa in på www.flyershc.se.

Direkt efter matchen och till gymmet. Kom dit klockan 10. Alltså för cirka en timme sedan.

Rygg och axlar stod på programmet.

Varvade latsdrag med smalt grepp med rygglyft. Är rygglyft den outstanding tråkigaste övningen?? Jag tror det. Smalt latsdrag gick helt ok. Körde lite tufft i början så jag fick går ner lite i vikt eftersom. Gott att känna på lite tyngre vikter när man är så fräsch som jag känner mig.

Sedan över till vad jag kallar Melker. Stående med ett knä på en bänk och dra en hantel mot magen. Lite samma som att starta en utombordare. Kommer Ni ihåg: "Farbror Melker, du har inte rätta knycket"?

Känner att jag blir allt bredare över ryggen. Bra när man inte är så deffad.

Sedan axlar. Började med en övning jag såg Arnold göra i Pumping Iron. Hantellyft framifrån. Körde lite hantelpress som bonus efter varje set.

Avlsutade med att varva drag till hakan och kryssdrag nedifrån.

Nu får jag en jättebra hållning imorgon när jag återgår till jobbet efter nära tre veckors ledigt.

Förhoppningsvis blir det lite skön bröst- och magträning imorgon. Ben kör jag på tisdag sedan vilar jag tills helgen eftersom frun ska jobba och jag likaså.

Pain doesn´t hurt

Mats

Ny bild upplagd

Nu har jag bytt bild på mig själv.

Eftersom det är sällan någon annan än jag bakom kamran får man förlita sig till hjälpmedel (spegel)

Snyggt eller hur!!

Så skönt att vara tillbaka

Det var en mycket skön känsla att komma tillbaka till gymmet med lukterna, känslan att få tryck i musklerna.

Jag var ensam och då passade det bra att trycka in lite sportradio och mellan seten lyssna på lite sport. Funkar kanonbra för mig att få lyssna på det som man känner för.

Idag stod biceps och triceps på programmet. Nytt år och nya möjligheter. Hade under uppehållet skaffat lite inspiriation från senaste Body med många olika biceps- och tricepsövningar.

Jag fastnade för luta bröstet mot snedbänk och köra hantelcurl. Hittade känslan direkt vilket är viktigt för mig. Tog över hela biceps, men mycket längst ned.

Fortsatte sedan med scottcurl i cablecrossen. Den satt också perfekt idag.

Inspirationen flödade så jag körde för en gång skull lite underarmar mellan seten i scsottcurlen. Det hör inte till vanligheterna eftersom jag sällan använder dragremmar så tycker jag att underarmarna får sitt ändå.

Sedan direkt på med triceps där jag körde liggande press med stång. Vet ej om jag tidigare kört med 38 kg innan. Orkade inte ens köra bonusövningen med smal press mot taket som jag brukar avsluta varje set med.

Som avslutning blev det press med rep ovanför huvudet. Det räckte gott och väl för att köra slut.

Känns väldigt mycket som att jag har samlat massor av kraft under veckan i Lanzarote.

Har stor förhoppning att kunna få till ytterligare ett pass i morgon. Om inte annat efter hockeymatchen imorgon kväll när jag ska coacha Flyers HC mot ännu en seger i div. 4 Elit i Göteborg. Träningen kan vara en fin segerpresent till mig själv.

Pain doesn´t hurt

Mats

Snart kommer frun

Efter en vecka på Lanzarote är det dags att ta upp träningen. Nog med fet restaurangmat, vin öl, och annat snacks.

Tillbaka i vardagen igen.


Sitter här i träningskläder och väntar på att frun kommer hem efter att ha varit och handlat.


Då blir det järnet..........


I´ll be back


Mats